16 Nisan 2012 Pazartesi

KOLAY YAKA YAPIMI...

Herkese mutlu haftalar=)
Havaların düzelmesiyle kışın yorgunluğunu yavaş yavaş üzerimden atan ben,son yazımda da bahsettiğim gibi oldukça yoğun 2 hafta geçirdim.Çok sevdiğimiz dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve akrabalarımız sayesinde çok şükür ki misafirimiz hiç eksik olmuyor.Bu kalabalık ve neşe beni hep mutlu ediyor=)güzel geçen haftasonum sayesinde haftaya da güzel başladım.Sizler nasılsınız???
Gelelim konumuza.Bu yılın en sevdiğim ve geçmesini istemediğim trendlerinden biri yakalar.Basic tişörtlerin dahi bir anda havasını değiştirebiliyor.Üstelik hem tesettürlü hem tesettürsüz kombinlerde de gayet şık duruyor.
Oldukça kolay bir yaka yapımı işte karşınızda...
malzemelerse kolaylıkla temin edilebilir.
  • istenilen renkte keçe
  • bir parça kurdele
  • bir adet düğme
  • delikler için delgeç(olmasa da olur bence)
  • iğne ve iplik


Keçeyi boyun oyuntumuza göre kesip kenarlarına şekil veriyoruz.Ardından bağlamak için açtığımız deliklerden kurdeleyi geçiriyoruz ve düğmeyi dikerek sabitliyoruz.Yakanın kalıbını çıkarmak için beğendiğiniz bir gömleğinizin yakasından yardım alabilirsiniz bence=)

Bu da son hali=)Bence hem pratik hemde çok şık.Üzeri incilerle, renkli boncuklarla veya çeşitli düğmelerle kaplanarak farklı görüntüler elde edilebilir bence.Yani gerisi hayal gücünüze kalmış=)
En kısa zamanda uygulayıp sonucu sizlerle paylaşacağım.Aranızda deneyenler olursa mutlaka fotoğraflayıp yollasın.
Benden bugünlük bu kadar,
Mutlu Kalın...=)

5 yorum:

m_sude'nin maceraları dedi ki...

bu çok güzel! yapımı da çok basit! deneyeceğim:)

duygu-ca dedi ki...

kesinlikle sana katılıyorum=)denersen fotoğraflarını paylaş lütfen benimle=)

m_sude'nin maceraları dedi ki...

denedim! biraz acemice oldu ama bi kaç denemeye daha güzel olacak eminim:) sana göndereceğim her hangi bir mail adresi yok ama:( bu arada ben de blogumda bu konuyu paylaşıp kendi yaptığımı da koymak istiyorum. tabiki senden gördüğüm için senin iznini alarak:)

duygu-ca dedi ki...

tabi ki kullanabilirsin=) bende görmüş olurum yaptığın çalışmayı

m_sude'nin maceraları dedi ki...

Yaptim ve koydum bloga:)